När skräcken tar vid själen'

Jag har själv aldrig haft några hål i mina tänder och hoppas att jag slipper det resten av livet eftersom det låter hemskt att borra i tänderna och allt vad man kan behöva göra. Men nu har jag råkat ut för någonting som är väldigt stort för mig och mina tänder, jag har nämligen en visdomstand påväg så har inte kunnat äta mig mätt på 3-4 dagar nu eftersom jag kände de som en stor blåsa längst bak vid tändernas slut där nere. Visst var det en blåsa men som tur var så tvingade mamma mig att ringa till folktandvården idag efetr skolan och be om en akut-tid och när jag väl är där så tar det ju som vanligt lång lång väntetid innan man ens får komma in och berätta om sina "käk-problem" och allt vad det kan vara. Men hon tar fram den lilla spegeln och kollar ifall att hon kunde se någonting men inte kunde hon det eftersom att jag knappt kunde gapa ordentligt utan att behöva stå ut med en ogenomlidlig smärta som strålade ifrån käken och ut i hela huvudet.
.
Tiden gick och hon såg ingen visdomstand och kände ingen heller så då kom en annan tandläkare in och kolla men inte såg hon heller någonting men på bilderna så syntes det att den var där! Det syntes tydligt att den var där, men när de kollade med blotta ögat så synter det inte ett dugg så då visade det sig att den inte kommit tillräckligt högt upp för att kunna se den eftersom att jag absolut inte har någon plats för fler tänder. Så jag fick en ny tid hos en tandspecialist för att rönka hela käken och det lät riktigt skrämmande när hon berättade vad de skulle göra, de beskrev det ungefär så här "vi skickar dig till en tandspecialist för att kunna rönka hela käken så att vi ser hur vi ska skära i tandköttet för att sedan kunna plocka bort visdomstanden och slippa all smärta och hunger". Ja som ni hör så låter det ju inte något vidare bekvämt och det komemr det förmodligen inte bli heller, men det är bara pallra sig tid torsdag morgon klockan halv 8 och göra det som måste göras, och en sak ska alla veta att jag har aldrig haft någon tandläkarskräck förut men nu börjar det att komma...
.
Men hur som helst så skulle jag äta antingen 2 panodil + 1 ipren eller 2 alvedon + 1 ipren, sen ska jag även äta antibiotika 1xtablett 3ggr om dagen i 10 dagar och det får absolut inte blandas med mat så måste äta den 2 timmar innan jag ska äta eller 1 timme efter jag har ätit. Sen skulle jag även försöka att bara äta mjuk mat som innabär (bröd,banan, gröt, potatis, soppor o.s.v.) Det är ett riktigt under att jag kommer ihåg allt vad de sa när jag var som mest uppskrämd sittandes där i tandläkar stolen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Fotoblogg

klicka här

[email protected]


RSS 2.0
Glöm inte min bildblogg www.rebeccabackman.webblogg.se - Rebecca Bäckman