När tankarna har stannat

Skolan gick väldigt snabbt och när man bara har vikare nästan hela dagen så tycker jag att skolan kvittar eftersom att vi ändå inte lär oss någonting. Men när jag kom hem efter att ha gått och köpt lite nötter för att trösta mig i från de tråkiga vår vädret så hade mamma köpt hem två par byxor ifrån VILA och mobil kameran ger inte byxorna sin rättvisa eftersom att de ser gråa ut fast att de egentligen är "militär/moss" gröna vilket jag aldrig trodde att jag skulle sätta på mig men har man de till några andra basfärger så blir det nog riktigt snyggt.
Ska för övrigt idag strax träna med moster och mor min och efter det blir det att serva min karl eftersom att han ligger i sängen sjuker, så då tänkte jag vara lite "tofflig" haha. Känner inte för att gå ut och gå idag i det här vädret så de skippar vi.
Imorgon efter skolan så drar jag till Emilia och där ska klassen samlas för att hitta på någonting utan för skolan, jag och Joakim ville bowla men resten ville bara käka pizza och umgås och eftersom att majoriteten vann så blire de. Sen på lördagen så drar jag vidare mot Mantorp för att spendera lite tid med dem vilket nog blir rikrigt mysigt och jag hade tänkt att ta med mig kameran men om jag tar några kort är en annan sak.

kamera drömmar

Det här är något jag MÅSTE ha innan USA men frågan är bara vart fan jag ska få pengarna ifrån
objektivet blir att önska sig när jag fyller år och filterna blir att införskaffa sig efter sommaren
(hoppas på sommarjobb)

Onsdag kväll

Har precis kört ett Zumba pass och varit ute och gått rask promenad 5,2 km med musik i öronen. Nu kryper jag ner i sängen med älskling och glor på "vad blir det för mat" har fått någon mat och tränings dille i huvet asså haha ! Imorgon går vi på skolan igen och på kvällen så kör vi ett träningspass igen ! Go sommar !!!

Tisdag

Mitt humör är riktigt bra just nu för i skolan hade jag riktigt kul eftersom vi konstigt nog (nae ganska uppenbart) gjorde fiskedrag. Jag gjorde en as snygg vobbler enligt mig ialla fall, jag hade lätt vunnit om det varit en tävligt. Men vi får väll se vem som får mest fisk när vis ak ut och testa dragen. Det blev dock inte klart, för själva kroken och sånt saknas men själva skulpturen är klar.
Sen har jag ju fått Carl Tryggers också för den här terminen , AWESOME
Sen efter skolan så hoppade jag av i mantorp och jag och mor drog till CG för att handla lite välling och blöjor åt Elliot sen drog vi oss hem och jag fick något jävla ryck igen och började möblera...
Nu taggar jag inför en kväll med härlig träning med mor och tv:en!
Jag vet, den är så jävla snygg att ni tror den är maskingjord va ? ;)

Måndag

Kul att ingen utav jackorna satt bra, den första var jätte kort i midjan och jag vill gärna inte att den sitter pösigt och de andra två såg ut som ett tält på kroppen så jag kände de att nae va, inte fan ska jag köpa de här....
Men jag åker åter igen in på fredag för att fortsätta min skattjackt efter en bra vårjacka.
Men mitt humör blev bra igen när jag fick reda på mitt betyg i turism, MVG sha-lalalala...
Sen blev det ännu bättre när jag och Emilia unnade oss var sin glass utan GB:s nya sorter. kommer bli en riktig sommarhit!
Sen igår så testade jag och mamma på Zumba som vi har lånat utav lise-lotte och fy fan va roligt och mycket jobbigare än vad jag trodde, så här jävlar ska de tränas, försöka att köra ett pass varje dag så länge jag har motivation för det så att säga...

Sorbet med röda skor

I igår så åkte jag och Hampus in till Ikano köpcentrum för att handla lite smått och gott och sen gick vi och köpte oss varsin glass vilket var de bästa med shoppingen. Jag hittade två par tygskor för att kunna slita ut nu i vår, ett par ljusblåa med högre kant och en par jätte rimpla röda som var jätte fina, jag älskar röda skor !
Sen tog jag tåget hem och gick för att jobba direkt och det var riktigt mycket folk så jag trodde nästan att jag skulle få hjärtatack där ett tag för att jag var så jävla stressad, men tiden gick och folket blev mer mätta vilket betydde att de blev mindre jobb. Sen gick jag hem och slockna direkt efter att jag duschat.
Imorse så vaknade jag rätt tidigt eftersom att småbarnen bråkade precis utanför mitt rum om något jävla spel och drog varandra ihåret och skrev en jävla massa. Så det var bara kliva upp och göra sig iordning eftersom att jag vid 4 ska dra mig vidare mot vadstena för att tillbringa lördagen där med Elin & även felicia tror jag, ska bli riktigt kul tror jag :)
Men nu ska jag se på My Super Sweer 16 eftersom jag inte har något bättre för mig i mitt liv just nu ;)


När rösten spricker

Jag är inte den snällaste mot min pojkvän när jag sjunger högt med min förskräckliga röst som inte blir bättre av att jag gör mig till ännu mer. Har gått igenom hela min spotifylista idag som jag haft sen 7:an och om man säger så här
mina musiksmaker har ändrats fram-&-tillbaka under de här 3 ½ åren. Men nu när jag skröllat sönder hans öron så ska jag nog hålla käften en stund eftersom att han blir på extremt dåligt humör och jag själv har sjukt ont i halsen nu...
Upptäckt att de finns vissa likheter....
Rebecca Bäckman - Häxan i från mumintrollen

Lillebror växer upp

Idag blir min lillebror 14 år och han är fortfarande liten. Men vi ska ha kalas för honom och då blir de att träffa halva tjocka släkten. Efter de så blir det att plugga lite så jag har allting avklarat till veckan som kommer.
Kände även förut när jag var ute och sprang att min kondition verkligen ligger långt under nollan. För nått år sen så var springa ett utav mina största intressen, sen tappa jag lusten bara så där och se vad de har lett till... en lat Rebecca !
Men har ju kommit igång lite nu iallafall när jag varit ute och gått några gånger de senaste veckorna samt simmar & åkt skidor, visst de hjälper inte att träna en gång på miljoner år men man hittar iallafall motivationen för att sedan ta det på allvar. Sen har jag även sparat mycket pengar känns de som eftersom jag skärt ner massor på "de goda i de onda" (godis m.m med andra ord)

Scrap booking

I fredags efter skolan så tog jag en sväng in i den nya butiken som öppnat nära skolan och hittade lite smått och gått och jag kommer gå in där igen på måndag för jag har kommit på lite idéer om vad jag ska göra och då kommer jag ha behov av att köpa hem lite saker.


Studiedag

Idag är de torsdag och vi har studiedag vilket jag verkligen menar med studiedag. Mycket plugg och lite tid. Men har precis gjort klart min saga i moviemaker vilket jag tyckte gick rätt bra, men min sago röst är inte den vackraste haha ! Så de bir väll att visa den för småsyskonen och de om den blir godkänd.
Sen när Hampus kommer hem så ska jag ta ett stop i högarna av böcker och gå ut och ta en promenad eftersom mitt huvud kokar över at ekvationer, rättstavning, andra spåk o.s.v.
ja ni fattar vinkeln..

Underliga platser och fel sammanhang


Är som sagt hemma ifrån åre och de var helt jävla fantastiskt. Nu ska jag välja inriktning och de står mellan Dykning, Alpin/fjäll eller havskajak. Har inte riktigt bestämmt mig än eftersom jag vill ha något jag verkligen vet att jag kommer trivas med. Men tillbaka till åre veckan, väl där uppe så fick vi ju framför allt träffa nytt folk vilket var redigt trevligt. Vi har lärt oss
Saxa, orjeltramp, köra i lös-snöbana, olika sätt att ta sig snabbt fram i snön, balansövningar, Gräva snöbivacker, såga snö, vindtält, göra snöprofiler, lavinkunskaper, kompass & karta, fjällvandring med skidor, skära med slalomskidor, hockeystop, tolkat efter scooter, sett olika fjäll, planera skidåkning & mycket mer.
Antar att ni slutat läsa när ni kom till köra i lös-snöbana.

Sovdags

Har tagit de lugnt hela dagen tills jag fick nog och då gick jag ut på en liten promenad till ICA för att köpa hem ingredienser till mitt bakverk jag gjorde ikväll. Det blev chokladtryffel som desutom blev gudomligt goda! Iallafall enligt mig, men Joel tyckte de smakade skit... Men de är för att han förväntar sig Marabou chocklad! De var de jag ville säga innan jag hoppas i säng och slår på ett par avsnitt av O.C Godnatt

Hemfärd ifrån Idrefjäll


Sjuka barn gör susen

Bild på två styckna som är riktigt trötta på att vara sjuka.. Men de är bara att vi gillar läget
Näsan rinner och halsen gör mig vansinnig så de blev ingen skola för min del idag och imorgon får vi se. Men går jag inte till skolan imorgon så kan jag heller inte gå på onsdag eftersom vi har frilufsdag vilket inte är de bästa när jag har varit sjuk i 4 dagar och är inte i närheten av frisk än.
Ska väll börja ta förgivet att jag är frisk till torsdag och ta mig i kragen och börja packa ner lite kläder och annat tillbehör. Vissa saker har jag ju inte och skulle åka ut till pappa idag men de lär de ju inte bli någonting av.

Söndag morgon

Idag har jag tur i oturen (inte så bokstavligt) men jag har möblerat om helt i rummet eftersom Hampus flyttat hit ALLA sina grejer och kommer vara här varje dag vilket är as kul tycker jag. Klart de inte kommer drabba när jag är med mina vänner, de är ju sånt man löser och lär sig acceptera. Men nu till de dåliga... Jag är sjuk, det gör riktigt riktigt ont i min hals och jag kan knappt längre prata och i morgon har vi genomgång inför torsdag och jag måste iallafall bli frisk innan vi åker annars vet jag inte hur mitt humör kommer att sluta ! Men nu när jag ändå inte kan somna om så ska jag börja sätta mig med lite plugg i knät eftersom de inte blev de igår för vi kom hem sent ifrån Tranås. Tjingeling

I detta ögonblick

Vaknade av lillebor som körde runt i sin "lära gå grej" så de var bara att kliva upp och hoppa in i duschen. Snart åker jag Hampus & Micke till mjölby för att hämta hampus sista grejer eftersom han flyttat hit kan man säga eftersom han till och med har gjort adress ändring. sen kör vi förbi en sväng till den nyöppnade godisaffären i Mjölby som har över 500 sorter.
I efter middag så åker jag & Hampus till Mia & Stefan för att äta middag och bara umgås, trevligt tycker jag ! Sen när jag kommer hem så får jag sorgligt nog börja med att plugga på naturkunskapen som jag känner är lite träligt att göra en lördag. Men de är sånt som måste göras och då är de bara bita ihop.
Men nu väntar frukosten & på den beställningen kan jag lova att the står på listan eftersom jag har så grymt ont i halsen.

Sen så såg jag på barnkanalen i morse och de är sjukt va begåvade de som talar tecken språk är. Skulle verkligen vara kul att lära sig de & de är även bra kunskap för barnen som kollar på de eftersom att de härmar vissa ord som de visar extra tydligt & i morse var de "scooter" som satte sig på hjärnan.




Fredag kväll

Gick hem tidigare ifrån skolan idag efter som jag åter igen stressat alldeles för mycket den här veckan och ätit dåligt nu när jag satt igång med träning. Så min mor var snäll och hämta mig och de första jag gjorde när jag klev innanför dörren var att kalva upp frukosten.. mysigt sisådär en fredag!
Men sen sov jag nån timme och rätt som de var kände jag mig hur frisk som helst så magsjuka var de iallafall inte. Men hur som helst nog pratat om mina fysiska problem, utöver idag så har dagen varit bra eftersom jag lyckades laga riktigt go mat och sen är vi även hundvakt tills imorgon åt Charlie (morfars hund)

Kvällen har kommit och jag ska upp tidigt i morgon så nu sätter jag igång 2012 och förhoppningsvist så somnar jag till den som till alla andra filmer.

irriterande saker i träningen

När man har simmat över 60 längder och börjar känna att man bara orkar ett antal längder till så är man rätt trött på att ha en "sölig kar'" framför sig så är man ju rätt trött på det och väljer att simma om. Visst är de härligt att få så underbara kommentarer då "anpassa dig efter tempot, men simma om du, du har ju ändå förstört mitt perfekta tempo som jag ÄNTLIGEN fått upp" Du har man ju god lust att ge en vattenspark rakt i ansiktet bara för att slowa ner hans perfekta tempo ännu mer!
Nej men seriöst, en simhall eller motions sim över huvudtaget är till för träning och avslappning och man får ta hänsyn till alla och göra det i sitt eget tempo. Det finns en anledning till varför polen är större än vad den behöver & de är för att man ska kunna simma om ifall att de är en person som saktar ner hela ledet.

tur i oturen

Ifrån cheececaken så blev de inte mycket att visa på bild för när familjen tog en tugga så var den slut men jag hade definitivt lyckats med den må jag säga. För övrigt till de som vill veta så har jag fått slutbetyg i Matte A nu och fick VG och är nöjd över resultatet och de kändes även bra på ekonomiprovet jag gjorde idag men har inte fått provsvar än. Snart ska jag krypa ner i sängen igen med älskling för att plåga honom framför O.C fast han tycker om de innerst inne bara att han inte insett de än..♥
Så oerhört tuff i min skrytsamma fleece.. !




Cheesecake ♥

För en liten stund sen så satte jag igång med att börja baka en cheese cake efter en gångspromenad ner till ICA för att köpa hem lite ingredienser som saknades. Själva kakan kommer ju inte vara klar förän i morgon så då har jag någonting att se fram emot och då räcker ju kakan längre desutom. Jag bakade den på ett halft recept förutom när de handlade om digestive kexen som ska vara i botten för de tycker jag att man ska anpassa efter hur "smulig" du vill att den ska vara när du äter den.

  • 2 st ägg
  • 1 dl Socker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 3 st Digestive kex
  • 2 dl vispgrädde



Ta först & främst fram tre st skålar för att inte behöva göra det sen.
Smula ner digestivekexen i botten på formen. Sedan skiljer du på äggulorna & vitorna och lägg dem i var sin skål (får absolut inte blandas!) Vispa äggulorna med sockret så att smeten blir degig, mosa sedan ner osten och blanda ner vaniljsockret i samma smet och rör samman allting med antingen en matberedare eller en elvisp för att slippa mycket onödigt arbete.
Vispa sedan grädden i den tredje skålen så att den blir som vanlig vispgrädde & blanda ner den försiktigt ner i "ägg-ost" smeten.
Vispa sedan äggvitorna så att de blir en hård blandning så du kan hålla den upp-&-ner utan problem och till sist så häller du åter igen försiktigt ner den i den stora smeden.
Efter att alla smet är på samma plats så häller du det jämt ut ner i formen som är fylld med kexen och räta gärna till ytan med en slickpot och ställ sedan in i frysen över natten och ta fram en timme i rumstemperatur innan den ska avnjutas.

Bildresultat ges i morgon

RSS 2.0
Glöm inte min bildblogg www.rebeccabackman.webblogg.se - Rebecca Bäckman div>